Nieuws

Bij de start van het nieuwe jaar nemen we niet alleen afscheid van 2016, maar ook van Ilse van het startersteam. We verwelkomen Hannelore als nieuw lid.

Op vrijdag 20 januari trakteerde Actie voor Starters de huurders van ’t Werkpand Ieper op een hapje en een drankje om het nieuwe jaar goed in te zetten.

Actie voor Starters verwende de huurders van ’t Werkpand Diksmuide op 23 december met een heerlijk Kerstontbijt. Dit jaar viel het ontbijt zelfs extra in de smaak want er stonden vooral 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten op tafel.

Op woensdag 7 december werd ’t Werkpand Waregem, één van de zeventien startersinfrastructuren, geëxploiteerd door de POM en Ondernemerscentra West-Vlaanderen, officieel geopend.

En of de ondernemerscompetenties werden aangesterkt tijdens de OndernemersPUB van 14 december in Roeselare. In deze editie onder leiding van Starterslabo namen een 40-tal enthousiastelingen deel aan workshops die je inzicht geven in je ondernemersvaardigheden.

De OndernemersPUB op 20 oktober met als thema 'salescoaching' kon op grote belangstelling rekenen. Voor een goed gevulde zaal motiveerde Veerle Sentobin aan de hand van 15 concrete tips en heel wat praktijkvoorbeelden het publiek om gerichter te werk  te gaan en actie te ondernemen om hun salesdoelstellingen te verhogen.

Op zondaq 2 oktober namen we met Actie voor Starters ook deel aan Open Bedrijvendag 2016 in het vernieuwde Huis van de Voeding in Roeselare. Bezoekers met vragen rond het opstarten van een eigen zaak konden op de infostand terecht. Maar we gaven die dag ook de kans aan enkele van onze starters uit de voedingssector om een eigen stand te kunnen bemannen.

De gemeente Oostkamp schenkt al haar nieuwe starters in hoofdberoep, voortaan 200 bijkomende credits via de Actie-voor-Starters-cadeaubon. Met deze credits kan je deelnemen aan acitviteiten uit het aanbod van Actie voor Starters.

Als vijfde stad of gemeente in rij, deelt ook stad Brugge nu de Actie voor Starters cadeaubon uit aan zijn startende ondernemers.

Stel jezelf kandidaat of nomineer een KMO voor de titel (beloftvolle) KMO Laureaat (inschrijvingen worden afgesloten op 15 juli)! Word verkozen tot provinciale KMO Laureaat op 27 oktober in Brugge en ding op 17 november mee voor de nationale titel KMO Laureaat 2016-2017!