Nieuws

Laat je op 20 april inspireren door unieke bedrijfsbezoeken en boeiende getuigenissen van zowel startende als ervaren ondernemers. Tijdens ‘Starters on Tour’ doorkruisen we met een groep jonge ondernemers de provincie en bezoeken we vier inspirerende bedrijven.

Actie voor Starters zit in een nieuw kleedje met nieuwe kleuren en een nieuw logo. Ontdek ook het nieuwe logo van 't Werkpand. 

Starters hebben elkaar veel te bieden, dat bleek tijdens de OndernemersPUB van 23 februari in Kortrijk. De aanwezigen wisselden tijdens de netwerkveiling vraag en aanbod uit en hielpen elkaar zo een stapje vooruit.

Met twee boeiende activiteiten werd het officiële startschot gegeven van het nieuw Europees project PROGRES waarbij verschillende organisaties uit Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië gedurende 4 jaar zullen samenwerken om het concurrentievermogen van pré-starters, starters, KMO’s en spinoffs in de grensregio te versterken.

Bij de start van het nieuwe jaar nemen we niet alleen afscheid van 2016, maar ook van Ilse van het startersteam. We verwelkomen Hannelore als nieuw lid.

Op vrijdag 20 januari trakteerde Actie voor Starters de huurders van ’t Werkpand Ieper op een hapje en een drankje om het nieuwe jaar goed in te zetten.

Actie voor Starters verwende de huurders van ’t Werkpand Diksmuide op 23 december met een heerlijk Kerstontbijt. Dit jaar viel het ontbijt zelfs extra in de smaak want er stonden vooral 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten op tafel.

Op woensdag 7 december werd ’t Werkpand Waregem, één van de zeventien startersinfrastructuren, geëxploiteerd door de POM en Ondernemerscentra West-Vlaanderen, officieel geopend.

En of de ondernemerscompetenties werden aangesterkt tijdens de OndernemersPUB van 14 december in Roeselare. In deze editie onder leiding van Starterslabo namen een 40-tal enthousiastelingen deel aan workshops die je inzicht geven in je ondernemersvaardigheden.

De OndernemersPUB op 20 oktober met als thema 'salescoaching' kon op grote belangstelling rekenen. Voor een goed gevulde zaal motiveerde Veerle Sentobin aan de hand van 15 concrete tips en heel wat praktijkvoorbeelden het publiek om gerichter te werk  te gaan en actie te ondernemen om hun salesdoelstellingen te verhogen.