Nieuws

Communicatiespecialist, maar ook geboren verteller, Gunnar Michielssen bracht op woensdag 17 mei een enthousiaste en boeiende voordracht over enkele veelvoorkomende vooroordelen waarmee startende ondernemers te maken krijgen.

De POM West-Vlaanderen, stad Brugge en het Bedrijvencentrum Regio Brugge zijn op zoek naar de ‘Junior Ondernemer Brugge’. Maximum drie laureaten die dit jaar afstuderen aan één van de instellingen hoger onderwijs uit Brugge, kunnen de hoofdprijs winnen: een gratis werkplek voor één jaar.

Op donderdag 20 april organiseerde Actie voor Starters voor de eerste keer ‘Starters on Tour’, een roadtrip langs enkele toonaangevende West-Vlaamse bedrijven, waarbij een twintigtal starters geïnspireerd werden door unieke bedrijfsbezoeken en boeiende getuigenissen.

Het Pop-up Matchmaking Event van 18 mei in Oostende wordt verplaatst naar voorjaar 2018.

Voor de derde keer organiseerde Voka West-Vlaanderen, i.s.m. Actie voor Starters op woensdag 29 maart een heus JUMP jongerenseminar, waarbij studenten tussen 17 en 22 geïnspireerd werden rond ondernemerschap.

Niels Devinck is de nieuwe infrastructuurbeheerder van het startersteam. 

Laat je op 20 april inspireren door unieke bedrijfsbezoeken en boeiende getuigenissen van zowel startende als ervaren ondernemers. Tijdens ‘Starters on Tour’ doorkruisen we met een groep jonge ondernemers de provincie en bezoeken we vier inspirerende bedrijven.

Actie voor Starters zit in een nieuw kleedje met nieuwe kleuren en een nieuw logo.

Starters hebben elkaar veel te bieden, dat bleek tijdens de OndernemersPUB van 23 februari in Kortrijk. De aanwezigen wisselden tijdens de netwerkveiling vraag en aanbod uit en hielpen elkaar zo een stapje vooruit.

Met twee boeiende activiteiten werd het officiële startschot gegeven van het nieuw Europees project PROGRES waarbij verschillende organisaties uit Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië gedurende 4 jaar zullen samenwerken om het concurrentievermogen van pré-starters, starters, KMO’s en spinoffs in de grensregio te versterken.