Starter van de maand: Hannes Snoeck

Met schrijnwerkbedrijf Fesko van Waregemnaar Hannes Snoek (36) heeft een eerste startende ondernemer zijn intrek genomen in het gloednieuwe 't Werkpand Waregem, één van de 18 startersinfrastructuren verspreid over de hele provincie West-Vlaanderen.

Hannes Snoeck kwam eerder toevallig in contact met Actie voor Starters. “Tijdens Dag van de Buren in mei vorig jaar kwam ik toevallig in gesprek met onze burgemeester”, vertelt Hannes. “Hij vertelde mij dat er binnenkort ook op Waregemse bodem een pand met ateliers, bedoeld voor startende ondernemers op initiatief van de provincie, zou komen. Ik was direct geïnteresseerd, nam contact op met Doortje van Actie voor Starters en zo kwam alles in een stroomversnelling.”

Hannes had al een lange carrière in dienstverband, voornamelijk in het plaatsen van ramen en deuren, achter de rug, vooraleer hij in 2016 besloot om zelfstandig te gaan werken. De schrijnwerker blikt alvast heel tevreden terug op zijn eerste maanden in ’t Werkpand Waregem. "Ik ben veel op de baan en werk vaak buitenshuis, maar het is altijd leuk om ’s avonds in een comfortabel atelier met veel ruimte thuis te komen. Ik heb mij de stap naar zelfstandig werken en de keuze voor deze locatie zeker nog niet beklaagd”, aldus Hannes.

De naam Fesko werd niet zomaar gekozen. "Namen van schrijnwerkbedrijven zijn vaak iets in de trant van algemeen schrijnwerkbedrijf, gevolgd door de familienaam. Maar ik zocht iets kort en krachtigs. Uiteindelijk koos ik voor de naam Fesko wat eigenlijk een samentrekking is van de voornamen van mijn kinderen, Febe en Kobe en de s die van onze familienaam komt”, legt de Waregemnaar uit.

Wat brengt 2017 voor Fesko en Hannes Snoeck? "Ik wil eerst en vooral mijn zaak gezond verder uitbouwen. Misschien zoek ik binnen een paar jaar een nog groter atelier of koop ik een eigen pand, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek”, glimlacht Hannes.

 

Een eigen zaak opstarten?

Wij helpen!

Ben je een West-Vlaamse startende ondernemer (tot 5 jaar opgestart) en op zoek naar ondersteuning? Word lid van ons netwerk!

Registreer nu en ontvang:

  • 1000 credits voor deelname aan onze activiteiten.
  • 1000 credits voor een proefperiode in 't Werkpand naar keuze.

Uitleg credits