Starter van de maand: Joke Verbeke

Joke Verbeke startte begin dit jaar, samen met vennoot Pieter Claerhout, Capone op, een communicatiebureau voor iedereen die crimineel creatief wil communiceren. Door hun vorige job bij Voka West-Vlaanderen en de vele contacten met ondernemers, kregen ze zelf ook zin om te ondernemen.

Joke en Pieter merkten op dat veel West-Vlaamse bedrijven begeleiding kunnen gebruiken op het vlak van communicatie: niet alleen voor hun strategie maar ook voor de concrete uitwerking ervan, en kwamen zo op het idee om samen zelf een bureau op te richten. “Het is een cliché, maar één plus één is in ons geval écht meer dan twee. Pieter is zeer sterk in grafisch ontwerp, terwijl ik vooral thuis ben in communicatiestrategie en copywriting.”

De stap van een fulltime job in loondienst naar het statuut van zelfstandige vond Joke erg groot en dat had vooral te maken met het opgeven van financiële zekerheid. "Pas na negen maanden intensieve voorbereiding hadden we het gevoel dat we 100% voorbereid waren en beslisten we definitief om ervoor te gaan. We volgden de opleiding Financieel Management van Actie voor Starters, schreven een gefundeerd businessplan en lieten ons begeleiden door onze accountant. Eens ik de klik had gemaakt, waren de meeste van mijn twijfels verdwenen.”, vertelt Joke.

Nu ze zelf onderneemt beseft Joke des te meer hoe belangrijk het is om veel mensen te kennen en de events van Actie voor Starters helpen haar om waardevolle lange termijn contacten te leggen. “De events van Actie voor Starters zijn leerrijk omdat je er enerzijds inhoudelijk altijd iets van opsteekt, en anderzijds omdat je er andere startende ondernemers leert kennen.”

Joke ziet de toekomst van Capone rooskleurig in. “We hebben voor één van onze klanten net een bedrijfsmagazine afgewerkt. Dat soort maatwerk is helemaal ons ding: een creatief concept bedenken, de stijl van de fotografie bepalen, teksten schrijven en alles in een sterke lay-out gieten. Daar willen we dus zeker verder in gaan. Op langere termijn is het onze bedoeling om te groeien, zodat we flexibel kunnen blijven inspelen op de vragen van onze klanten.”

www.capone.be

Een eigen zaak opstarten?

Wij helpen!

Ben je een West-Vlaamse startende ondernemer (tot 5 jaar opgestart) en op zoek naar ondersteuning? Word lid van ons netwerk!

Registreer nu en ontvang:

  • 1000 credits voor deelname aan onze activiteiten.
  • 1000 credits die je kan inrulen voor een kennismakingstarief in 't Werkpand naar keuze.

Uitleg credits