Sfeerverslag CoWorkingDay

CoWorkingDay = werken in een ongedwongen sfeer en tal van nieuwe contacten.

Als freelance copywriter werk ik hoofdzakelijk van thuis uit. Veilig en geborgen in mijn huiselijke cocon. Aan mijn bureau in mijn eigen ergonomische bureaustoel, mijn grasgroene koffietas in de hand, voeten in de teenslippers. Een vertrouwde omgeving, een veilig nest.
Het is dus met enige watervrees dat ik vertrek richting Roeselare voor de coworking day in het Ondernemerscentrum. De uitnodiging in mijn mailbox sprak me meteen aan. Het leek me een leuk en spannend idee. Impulsief schreef ik me in. Maar in de auto slaat de twijfel toe. Ogen die over mijn schouder meekijken terwijl ik schrijf. Het big brother gevoel besluipt me. Schrijven blijft toch iets intiems.

Al snel maakt de twijfel plaats voor opluchting. Firmakaartjes worden kwistig uitgedeeld. Geen muffe vergaderzaal met artificieel licht. Geen harde stoelen. Geen ongemakkelijke stiltes. Wel veel licht en ruimte. Een ongedwongen sfeer. Werken in de botaniek met de voeten in het gras.

Heb ik veel van mijn to do lijstje kunnen schrappen? Neen. Heb ik stappen vooruit gezet als ondernemer? Ja! Tal van nieuwe contacten en een figuurlijke schop onder mijn kont van expert Emilie Delorge (Enfin) rijker, keer ik ’s avonds terug naar huis. Misschien laat ik me de volgende keer wel weer verleiden tot zo’n coworking day. Met teenslippers deze keer.

Kim Eerebout - www.kimschrijft.be

CoWorkingDay Actie voor Starters
 • 't Werkpand geeft je onderneming voldoende tijd om te groeien.
  Nadja Lobelle
 • Mijn keuze om een comfortabel atelier met veel ruimte te huren, zeker nog niet beklaagd.
  Hannes Snoeck
 • Ik merk dat ik nu nog vaak naar die map teruggrijp voor zaken die ik tijdens de opleiding niet zo relevant vond maar die nu wel al hun nut bewezen hebben.
  Eliza Vanhoutte
 • Tips van iemand zo ervaren zijn voor mij van onschatbare waarde.
  Dominique Vieren
 • Het financiële luik bij het opstarten van een eigen zaak was voor mij onbekend terrein. Ik heb veel bijgeleerd van de sessies gegeven door expert Hans Vanroose. Hij hielp mij om mijn doelgroep te bepalen en ook voor het vastleggen van een correcte prijs was hij voor mij heel belangrijk
  Dominique Vieren
 • Aantrekkelijke startersvoorwaarden en ook de aanwezigheid van de andere ondernemers in ’t Werkpand zorgt voor een meerwaarde.
  Niek Marijsse
 • Heel tevreden over de bijdrage van de experts vanuit het Personal Coachingstraject.
  Andy Vanbeveren
 • Gelijkgezinde mensen ontmoeten en nieuwe contacten leggen.
  Mauger Mortier
 • Er komen in de cursus veel concrete voorbeelden uit de praktijk aan bod. Die worden onmiddellijk toegepast op je eigen start-up, wat de cursus heel interactief en leerrijk maakt.
  Washcot
 • Actie voor Starters zorgt voor een brainstorm met een expert die heel wat objectieve en relevante informatie kan opleveren.
  Emilie Delorge