Oct 26

Laat je inspireren tijdens Starters on Tour

Starters on Tour voor Ervaren doeners en Nieuwe durvers

Een roadshow langs inspirerende bedrijven.

Laat je inspireren tijdens Starters on Tour

Op 26 oktober trekken we eropuit met een groep jonge ondernemers en bezoeken we drie inspirerende bedrijven, elk met een uniek ondernemersverhaal. Laat je inspireren door boeiende getuigenissen en unieke bedrijfsbezoeken van enkele parels van de Westhoek.

Op de eindlocatie nodigen we bovendien de schepenen lokale economie van de regio uit. Zo krijg je ook de kans kennis te maken met wat de verschillende steden en gemeenten voor jou als startende ondernemer kunnen betekenen.

Eric Kenis, de geestelijke vader van het project Bryo en auteur van de boekenreeks ‘Hoek Af’, begeleidt ons doorheen de dag, zorgt voor voldoende animo op de bus en overloopt met ons op het einde de lessons learned.

Heb je de smaak te pakken en heb je interesse in nog meer inspirerende ondernemersverhalen? Dan heb je geluk, want we voorzien een goodiebag, inclusief de twee boeken van de reeks ‘Hoek Af’, met verrassende, originele, maar doorleefde inzichten van de allersnelste groeiers van het land.

Ga mee met ons op tour, ontmoet collega-ondernemers en ga naar huis met een pak inspiratie en ondernemingsgoesting!

Programma:

 • 13u45-14u00: Onthaal
 • 14u00-15u00: l’Heritage, Lo-Reninge
  Een hoeve, passie en goesting om er in te vliegen, meer was er twintig jaar geleden niet nodig om de eerste ijsbereiding te maken. Vandaag hanteren ze voor hun huisbereide roomijs nog steeds het familierecept. Maar de familie Mostaert kijkt ook volop naar de toekomst met een tearoom, Bed & Breakfast, workshops en vanaf dit najaar een volledig nieuw winkelconcept in Poperinge. Zoon, Bart Mostaert, verwelkomt ons en dompelt ons onder in de wereld van l’Heritage. www.lheritage.be
 • 15u30-17u00: Syx Automations Group, Ieper
  Syx Automations is al meer dan dertig jaar totaal automatiseerder in de brede recreatie- en overheidsmarkt. Door continue investeringen in innovatieve technologieën, software ontwikkeling en open integraties behoudt de groep onder leiding van Dirk Syx tot vandaag haar unieke positie. Met dochterbedrijf Syx Graphics, met zoon Niels Syx aan het hoofd, verbreden ze hun markt en bieden ze ook de productie van plastic kaarten aan. Vader en zoon getuigen over hun opstart, angsten en successen, en tonen ons hun bedrijf. www.syxautomations.com en www.syx-graphics.com
 • 17u30-20u00: Extremis, Poperinge
  Extremis is met zijn outdoor design meubels een grote naam in de internationale designwereld en heeft zijn stek in het landelijke Poperinge. Dirk Wynants, CEO en oprichter, startte 23 jaar geleden zijn eigen zaak vanuit zijn tuinhuis. Door de lat hoog te leggen en niet tevreden te zijn met minder, bouwde hij Extremis uit tot het toonaangevende bedrijf dat het nu is. Dirk Wynants vertelt ons zijn ondernemersverhaal en leidt ons rond in het state-of-the art bedrijfsgebouw. Tijdens de walking dinner, krijg je bovendien de kans om te proeven van zijn eigen bier, Tremist Saison. www.extremis.com
 • 20u30: Aankomst in Lo-Reninge

Start- en eindlocatie / op- en afstapplaats van de bus: Dorpplaats 15, 8647 Reninge
Stap je liever op in Roeselare? Dat kan!

 • 13u00: vertrek vanuit Roeselare (Parking Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 374)
 • 21u30: aankomst in Roeselare (Parking Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 374)

Wil jij mee met ons op tour? Schrijf je dan nu in, want de plaatsen op de bus zijn beperkt. Inschrijven* is mogelijk tot 20 oktober 2017.

*Deelname is enkel mogelijk voor het volledige programma.

PS: Deze actie versterkt de regiomarketingcampagne 'Westhoek. De nieuwe wereld'.

Het is erg inspirerend om op één dag verschillende succesverhalen en tips van andere ondernemers te horen.
Charlotte Michiels