Wat is Actie voor Starters?

Actie voor Starters ondersteunt gratis startende ondernemingen in West-Vlaanderen.

West-Vlaanderen wordt traditioneel gekenmerkt door een sterk ondernemerschap. Het heeft onze regio economisch op de kaart gezet. Veelal familiaal gegroeide kmo’s vormen nog steeds het hart van de West-Vlaamse economie, een hart dat tot ver buiten onze grenzen klopt. Om dit in de toekomst te blijven verzekeren, werd 'Actie voor Starters' opgezet. Doelstelling is om het ondernemerschap in West-Vlaanderen te stimuleren door startende ondernemers te steunen bij de opstart van hun eigen zaak.

Op materieel vlak is er geïnvesteerd in de uitbouw van een netwerk van werkpanden, verspreid over gans de provincie. In die centra, bestaande uit kantoren en ateliers, kan je je vestigen aan een voordelig tarief en in de beste omstandigheden zonder daarom zelf meteen zware investeringen te moeten doen.  Door het samenbrengen van jonge bedrijven zorgen wij bovendien voor een symbiose van ondernemende mensen, elk met eigen ideeën en een eigen traject, die elkaar kunnen inspireren en versterken.

Een onderneming uit de grond stampen vergt natuurlijk meer dan bakstenen. In de eerste jaren moeten startende ondernemers ook een aantal cruciale beslissingen nemen rond thema’s zoals productkeuze, profilering, fiscaliteit, intellectuele eigendommen, personeel en organisatie, … Om de starter hierin te ondersteunen, biedt ‘Actie voor Starters’ de nodige knowhow aan via allerlei vormen van coaching, begeleiding, vorming ...

Dankzij een ruim partnerschap met Voka, Syntra West, Unizo West-Vlaanderen, Starterslabo en Senior Consultants Vlaanderen en de lokale besturen kunnen we starters in West-Vlaanderen in de beste omstandigheden ondersteunen en actief inspelen op hun specifieke noden en vragen.

Voor wie?

Nieuwe durvers: voor wie nog met een rijpend idee zit, voor de prille starter of voor wie maximum 2 jaar opgestart is als ondernemer.

Ervaren doener: voor ondernemers die maximum 5 jaar actief zijn.

 

Wat doen we?

Het aanbod van 'Actie voor Starters' is speciaal ontwikkeld om jou als jonge ondernemer te ondersteunen bij de opstart van je zaak en in je zoektocht bij het ondernemen.

Bekijk in het filmpje hiernaast wat we de afgelopen jaren al voor de West-Vlaamse starter hebben gerealiseerd.

Een eigen zaak opstarten?

Wij helpen!

Ben je een West-Vlaamse startende ondernemer (tot 5 jaar opgestart) en op zoek naar ondersteuning? Word lid van ons netwerk!

Registreer je gratis en ontvang:

  • 1000 credits voor deelname aan onze activiteiten.
  • 1000 credits die je kan inrulen voor een kennismakingstarief in 't Werkpand naar keuze.

Uitleg credits

 

Zoek je hulp?

Julie
Naesens
0498 63 07 53
Jouw contact voor: 
Aanspreekpunt voor partnersAccount ManagerBegeleiding van startersCoachingCoördinator Actie voor StartersContacteer Julie